HaberFlash  
Ana Sayfan Yap RSS Haberleri
Sık Kullanılanlarına Ekle XML Haberleri
10 Mart 2010 Çarşamba
KÜNYE | REKLAM VER | DETAYLI ARAMA
GALATASARAY AYLIK OLAN DİVAN KURULU TOPLANTISI (1)
TEHDİT, ŞANTAJ VE KÜFÜRLÜ BELEDİYE MECLİSİ
ÖLÜ SAYISININ 41 OLDUĞU AÇIKLANDI
YURTTA HAVA DURUMU10 MART 2010
  • HAVA DURUMU
Lütfen Şehir Seçiniz
  • ANKET
Sizce, Anayasa Değişikliğini yeni seçilecek TBMM mi yapmalı?
Evet
Hayır
Anket Sonuçları
  • ÜYELİK VE KAYIT
Kullanıcı:
Şifre:
Yeni Üye Kaydı
  • XU100 52.753,00  
    -0.39 %
    XU100
  • XU030 65.504,69  
    -0.27 %
    XU030
  • XUMAL 79.442,63  
    -0.50 %
    XUMAL
  • XUSIN 40.985,61  
    -0.41 %
    XUSIN
USD ALIŞ : 1.5299 USD SATIŞ : 1.5407          EURO ALIŞ : 2.0796 EURO SATIŞ : 2.0942          STERLİN ALIŞ : 2.2819 STERLİN SATIŞ : 2.2988          İSVİÇRE FRANGI ALIŞ : 1.4190 İSVİÇRE FRANGI SATIŞ : 1.4324          (Güncelleme : 2010-03-10 22:49:18)        
BAYKAL: TÜRKİYE’Yİ DEMOKRASİYİ ARAÇ DİYE DEĞERLENDİREN BİR İKTİDAR YÖNETİYOR
Tarih:2010-02-01
YAZI FONTU :KÜÇÜLT  BÜYÜT

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye'yi Demokrasiyi 'araç' diye değerlendiren bir iktidar yönetiyor" dedi.
Baykal, Gazeteci Abdi İpekçi'nin 31. ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Ne yazık ki, ‘Özgürlük, gerçeklerin araştırılıp bulunmasında vazgeçilmez bir amaçtır’ diyen Abdi İpekçi anılırken Türkiye’yi, 'Demokrasi bizim için hiçbir zaman amaç olamaz' diyen ve demokrasiyi amacına ulaşmak için araç diye değerlendiren bir iktidar yönetiyor" dedi.
CHP Genel Başkan Baykal, mesajına “İpekçi ailesinin, medya dünyamızın ve Milliyet Gazetesi’nin her yıl daha büyük bir özlemle andığı Abdi İpekçi Türkiye’nin ve iletişim özgürlüğünün de büyük kaybıdır” diye başlayan Baykal “Milliyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni ve International Press Institute’nün(IPI) Başkan Yardımcısı Abdi İpekçi’nin öldürülmesinin üzerinden tam 31 yıl geçtiğini belirtti.
Abdi İpekçi'nin Türkiye ve iletişim özgürlüğünün büyük kaybı olduğunun altını çizen Baykal mesajına şöyle devam etti:
"31 yıl önce öldürülen Abdi İpekçi’nin özgürlük anlayışı hem günümüz medyasına, hem günümüze, hem de iktidara ışık tutacak özgürlük anlayışıdır.
İpekçi özgürlüğü 'insanın en doğal ve en kutsal bir hakkı olarak görüyor' ve diyor ki, 'Özgürlük aynı zamanda gerçeklerin araştırılıp bulunmasında bir amaçtır. Ne yazık ki, ‘Özgürlük, gerçeklerin araştırılıp bulunmasında vazgeçilmez bir amaçtır’ diyen Abdi İpekçi anılırken, Türkiye’yi, “Demokrasi bizim için hiçbir zaman amaç olamaz” diyen ve demokrasiyi amacına ulaşmak için araç diye değerlendiren bir iktidar yönetiyor.
İktidar yandaşı medya ise özgürlükleri, başta yolsuzluklar olmak üzere, haksızlıkları, hukuksuzlukları ortaya çıkarmak için kullanmak yerine, iktidarın hınk deyicisi konumunda AKP karşıtlarının özgürlüğünün sınırlarını belirlemekte, muhaliflerin özgürlüklerinin ellerinden alınmasının propagandasında hatırlamaktadırlar Bu gerçek bile Abdi İpekçi’nin kaybının ne kadar önemli olduğunu çok açık bir şekilde gözler önüne sermektedir."

Habere Yorum Yaz Haberi E-Posta ile Gönder
FaceBookTwitterGoogleMySpaceDelicious Yahoo Buzz
  • Yorumlar
  • Son Haberler
[İlk] [Geri] Gösterilen Sayfa Toplam 1 Sayfadan 10 .Sayfa [İleri] [Son]
  |  Ana Sayfa  |  Künye  |  Reklam Ver  |  Haber İlet  |  İletişim  |  
® HaberFlash Basın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir. | © 2004-2010 HaberFlash Her Hakkı Saklıdır.
IP No: 38.107.191.111  |  0.99797 Saniye