AzerbaycanBaküBölgesel HaberlerDış HaberlerEtkinliklerSanat ve Kültür

Irak Türkmenleri ve Türk dünyası

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Azerbaycan Uluslararası İlişkiler Analiz Merkezi ve Azerbaycan Uluslararası Çokkültürlülük Merkezi tarafından “Irak Türkmenleri ve Türk dünyası” konulu uluslararası konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa Azerbaycan, Irak, Türkiye ve yurtdışından çok sayıda Türkmen siyasetçi, akademisyen, araştırmacı, sanatçı, din adamı ve entelektüel katıldı.

Irak Meclisi Türkmen Grubu Başkanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITCKerkük Milletvekili Erşat Salihi, Irak Türkmenleri ile Azerbaycan Türklerinin kardeş olduğunu söyledi.

Salihi, Azerbaycan Türkleri ile Irak Türkmenleri arasında bağları daha da güçlendirmek için çalıştıklarını belirterek, “Birlikte çalışarak bu coğrafyada barış, istikrar ve huzuru tesis ede biliriz. Sınırlarımız uzak olsa da gönüllerimiz yakın.” dedi.

Kerkük Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Küzeci, Irak Türkmenlerinin Azerbaycan Türklerinin bir parçası olduğunu söyledi.

Küzeci, “İlişkilerimizin devam etmesini temenni ediyorum. Turan’a doğru hep birlikte yürüyeceğiz.” dedi.

Konferans, “Azerbaycan ve Irak Türkmenleri arasında kültürel ilişkileri”, “Irak Türkmenlerinin Türk dünyasındaki yeri”, “Günümüzde Irak Türkmenleri”, “Irak Türkmenlerinin kültürel mirası ve Azerbaycan” konulu panellerle devam etti.

Irak Türkmenleri ve Türk dünyası

23 yıldır Antalya’da faaliyet gösteren Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, panelde yaptığı konuşmada, Irak’ta yıllardan beri ağır baskı ve zulüm altında inleyen Türkmenler, maruz kaldıkları soykırımlara, asimilasyona ve olumsuz şartlara rağmen milli kimliklerini, dillerini ve kültürlerini koruduklarını söyledi.

Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Kürşat Çavuşoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu