Futbol

Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası Kampında Dirk Kuyt ve Fred Santos’tan Şampiyonluk Mesajı

Fenerbahçe Topuk Yaylası kampı

Fenerbahçe’nin Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri’nde yürüttüğü yeni sezon hazırlıklarında, yardımcı antrenör Dirk Kuyt ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred Santos basın mensuplarının ve kulüp televizyonunun sorularını yanıtladı. Takımın kamp süreci, transfer çalışmaları ve Şampiyonlar Ligi hedefleri hakkında konuşan ikili, camiaya birlik mesajı vererek yeni sezonda tüm kulvarlarda şampiyonluk hedeflediklerini vurguladı.

Dirk Kuyt: “Antrenör Olarak Dönme Fırsatı Yakaladığım İçin Minnettarım”

Fenerbahçe formasını giydiği dönemde elde ettiği başarıları hatırlatan Yardımcı Antrenör Dirk Kuyt, kulübe antrenör sıfatıyla geri dönmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Hollandalı çalıştırıcı, camiadaki beklentilerin yüksekliğinin farkında olduğunu belirterek, “Taraftarlar çok uzun zamandır başarıyı bekliyor. Fenerbahçe’de başarılı olma duygusunun ne kadar güzel olduğunu biliyorum. Şampiyonluk yaşamak, hayatta elde etmeye çalıştığım birçok şeyin önüne koyabileceğim bir değer.” dedi.

Kuyt, futbolculuk döneminde Samandıra’dan başlayıp statta biten ve 8 saat süren şampiyonluk seremonisini unutamadığını, bu duyguyu mevcut oyuncu grubuyla da paylaşmak istediğini dile getirdi. Bir haftadır takımı yakından gözlemlediğini aktaran antrenör, futbolcuların her gün, her saat ve her dakika şampiyonluk hedefi için çok çalıştıklarını kaydetti.

“Futbolculuk ve Antrenörlük Tamamen Farklı”

Kariyerinde Avrupa kupalarında yarı final, Süper Kupa ve lig şampiyonluğu gibi başarılar tattıktan sonra kulübü sevmeyi hiç bırakmadığını vurgulayan Kuyt, antrenörlük serüveni hakkında şu bilgileri verdi:

“20 yıldan fazla futbolculuk yaptım ama antrenör olmak tamamen farklı. Son 5 senede pek çok farklı yerde çalıştım. Feyenoord altyapısında yüksek potansiyelli genç oyuncularla başladım. Babamdan öğrendiğim bir şey var; bir şeyler başarmak için çok çalışmanız gerekiyor. Her gün erkenden kalkıyor, kendimi geliştirmek için mesai harcıyorum. Başkanımız bu kulüpte bir rol almamı istedi. 5 senelik tecrübemle İsmail Kartal hocaya en iyi şekilde yardım edebileceğime inanıyorum.”

Teknik Direktör İsmail Kartal ve Transfer Çalışmaları

İsmail Kartal’ın sadece oyuncularla değil, tüm teknik heyetle birlikte çalışmayı seven bir felsefeye sahip olduğunu belirten Kuyt, takımda herkesin fikrinin önemsendiğini vurguladı. Süper Lig’in zorluk derecesine dikkat çeken Hollandalı çalıştırıcı, Türk ve yabancı oyuncular arasında güçlü bir bağ kurduklarını ifade etti. Fenerbahçe’de görev aldığı için dünya futbolundan birçok önemli isimden tebrik telefonu aldığını açıklayan Kuyt, vatandaşı Jayden Oosterwolde’nin de takımda mutlu olduğunu ekledi.

Transfer süreçleri üzerine de değerlendirmelerde bulunan Kuyt, takımın mevcut kalitesini geçen sezondan beri takip ettiğini söyleyerek, “Şu anda transfere çalışıyoruz. Başkan Aziz Yıldırım ve İsmail Hocanın herkesin beklediği o ödülü alabilmek için doğru kararları vereceklerine inanıyorum. Başarılı olmak istiyorsak rakiplerimizden daha fazla koşmalı, ikili mücadele kazanmalı ve hep birlikte tek bir takım olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Fred Santos: “Biz, Biriz ve Tek Yumruğuz”

Topuk Yaylası kampında FB TV’nin ‘Günün Röportajı’ programına katılan Fenerbahçe’nin tecrübeli orta saha oyuncusu Fred Santos, yeni sezon hazırlıklarının yüksek tempoda devam ettiğini anlattı. Kamp tesislerinin İstanbul’a yakınlığına ve huzurlu ortamına vurgu yapan Brezilyalı futbolcu, takım arkadaşlarıyla birlikte yoğun bir çalışma programı uyguladıklarını belirtti.

Kendisini takıma getiren İsmail Kartal ile yeniden çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Fred, “O sadece iyi bir insan değil, aynı zamanda iyi bir teknik direktör. İletişimsel anlamda netiz ve birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Güçlü, sert ve kaliteli antrenmanlar yapıyoruz. Şampiyonlar Ligi maçları oynayacağız ve ilk düdük çaldığında bu sertliği sahaya yansıtmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Ben Bir Piyano Taşıyıcısıyım”

Takım içindeki aile ortamının özellikle yeni ve genç oyuncuların adaptasyonunda kritik rol oynadığını söyleyen Fred, kendi oyun anlayışını “piyano taşıyıcısı” metaforuyla tanımladı. Paslarını ve şutlarını geliştirmek için sürekli mesai harcadığını aktaran tecrübeli isim, sahadaki görevini şu sözlerle açıkladı:

“Sürekli koşmanız ve ofansif oyunculara şanslar yaratabilmeniz gerekiyor. Bizim daha çok işimiz topu ön tarafa güvenli bir şekilde aktarabilmek, geriden top alıp geçiş oyunuyla ön hatta ulaştırmak. Bazen bu detaylar pek fazla görünmeyebilir ama takım için mühim.”

Kendi performansını değerlendirme yöntemine de değinen Brezilyalı oyuncu, Brezilya’daki bir arkadaşıyla maç sonraları analizler yaptığını, neleri iyi yapıp neleri geliştirmesi gerektiğini bu görüşmelerde masaya yatırdığını belirtti.

Tüm Kulvarlarda Şampiyonluk Hedefi

Saha içinde yaşanan anlık uyuşmazlıklara rağmen soyunma odasında çok güçlü bir aile bağı bulunduğunu ifade eden Fred, kendi tecrübelerini takıma aktararak bu birlikteliği korumaya çalıştığını söyledi. Yeni sezondaki hedeflerini net bir şekilde çizen yıldız oyuncu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Hedefimiz oynadığımız tüm kulvarlarda başarılı olmak ve her şeyi kazanabilmek. Kanımızın son damlasına kadar sahada mücadele etmeli ve bunun için savaşmalıyız. Taraftarımızı gösterdiğimiz performansla kendi tarafımıza çekmeliyiz. Birlikte başaralım, birlikte mücadele edelim. Çünkü biz, biriz ve tek yumruğuz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu