ÖZDAĞ’DAN RADİKAL UYUŞTURUCU VE KUMAR ÇIKIŞI: “TEDAVİYİ ZORUNLU HALE GETİRECEĞİZ, BARONLAR TERÖRİST SAYILACAK!”
Zafer Partisi’nden Milli Güvenlik Tehdidi Vurgusu: Uyuşturucu ve Sanal Kumara Karşı Topyekûn Savaş Planı
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Yılmayan Anneler Buluşması”nda uyuşturucu ve sanal kumar bağımlılığının bireysel bir sorun olmaktan çıkıp “devletin temellerini çürüten bir milli güvenlik tehdidi” haline geldiğini belirterek, bu tehdide karşı topyekûn bir mücadele başlatacaklarını duyurdu. Özdağ, partisinin iktidara gelmesi durumunda atacağı radikal adımları başlıklar halinde kamuoyuyla paylaştı.

Hukuki Mevzuatta Devrim: İnfaz İndirimi Kalkıyor
Özdağ’ın açıkladığı en dikkat çekici maddeler arasında, suç örgütlerine yönelik ağırlaştırılmış hukuki düzenlemeler yer alıyor:
- Yeni ve Bağımsız Kanun: Uyuşturucuyla mücadeleyi kolaylaştırmak amacıyla dağınık mevzuat yerine yeni ve bağımsız bir uyuşturucuyla mücadele kanunu çıkarılacak.
- İhtisaslaşmış Mahkemeler: Uyuşturucu ve sanal kumar suçlarına bakmak üzere Adalet Bakanlığı bünyesinde ihtisaslaşmış mahkemeler ve savcılıklar kurulacak.
- Terör Örgütü Tanımı: Uyuşturucu kaçakçılığı “insanlığa karşı suç” kapsamına alınacak; uyuşturucu çeteleri ve sanal kumar çeteleri “terör örgütü” olarak tanımlanacak.
- Mal Varlığına El Koyma: Uyuşturucu ve sanal kumar baronlarının tüm mal varlıklarına el konulacak. Hatta yakalanan uyuşturucu miktarıyla doğrudan bağlantı kurma zorunluluğu ortadan kaldırılarak, tespiti zor olan tüm mal varlıklarına el konulacak ve bu gelirler mücadele için kullanılacak.
- Siyasetçi ve Bürokratlar: Örgütlerle bağlantılı olduğu tespit edilen siyasetçi ve bürokratların mal varlıklarına da el konulacak.
- İnfaz İndirimi Yok: Bu suçlarla ilgili infaz indirimi yapılmayacak, özel durumlar haricinde yasal düzenlemelerle kısıtlanacak.
Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Yaklaşım: Tedavi Zorunlu Olacak
Prof. Dr. Özdağ, bağımlılıkla mücadelede çığır açacak bir yasal değişikliğe vurgu yaptı:
“Uyuşturucu kullanan genç de yaşlı da canlı bombaya benziyor. Ne zaman nerede patlayacağı belli değil. Onun için ‘ben istersem tedavi olurum, istemezsem olmam’ deme hakkı olmayacak. Annesi imzalayacak, babası imzalayacak ve tedaviyi gönüllü değil, zorunlu hale getireceğiz.”
- Tedavi Merkezi Sayısı: Zorunlu tedavi için yeterli merkez olmadığı tespitiyle, hemen her ile tedavi merkezleri açılacak ve sayıları hızla artırılacak.
- Personel Desteği: Klinik psikolog, sosyal hizmet uzmanı gibi uzman gruplara devlette yeni kadrolar açılacak. Aile hekimlerinin yetkinliği artırılarak tedavi sürecine dahil edilmesi sağlanacak.
- Aile Avukatı: Aile hekimi modeline benzer şekilde, ailelere hukuki destek sağlaması için “aile avukatı” müessesesi oluşturulacak.
Sınırlar ve Sokaklar: Çetelerin İnsan Kaynakları Kurutulacak
Özdağ, mücadelenin kapsamını sadece yasal düzenlemelerle sınırlamadı, çetelerin insan kaynaklarını kurutmaya yönelik planlarını da açıkladı:
- Sınır Güvenliği: Sınırlarımızdan sığınmacı, kaçak ve organize suç örgütlerinin geçişine engel olunacak; “sivrisinek bile geçemeyecek” denilerek Anadolu Kalesi’nin kararlılıkla inşa edileceği belirtildi.
- Sokak Çocukları: “Sokak çocuğu” kavramı ortadan kaldırılacak, bu çocuklar devletin çocukları olarak yurtlara, okullara ve atölyelere alınarak çetelerin istismarından kurtarılacak.
- Mücadele Alanları: Çetelerin av alanı olarak kullandığı kafeler, lokantalar ve parklar, çetelerin avlanacağı alanlar haline getirilecek.
Emniyetin Güçlendirilmesi ve Yurtdışı Operasyonlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki narkotik, mali suçlar ve organize suç birimlerinin insan gücü, ekipman ve mali kaynakları artırılacak, narkotik en güçlü dairelerden biri haline gelecek.
- Yurt Dışı Yetki: Baronları Türkiye sınırları dışında da etkisiz hale getirecek hukuki düzenlemeler yapılarak, Emniyetin yurt dışından başlayarak mücadele edebilmesi sağlanacak.
- İstanbul’a Deneyimli Kadrolar: Geçiş döneminde uyuşturucuyla mücadelenin ana üssü olan İstanbul’da, ilçelere Anadolu’da valilik yapmış valiler kaymakam, deneyimli İl Emniyet Müdürleri ilçe emniyet müdürü olarak atanacak.
Zafer Partisi’nin Genel Başkanı, Türk milletinin kendilerine yetki vereceğine emin olduğunu ve yetkiyi aldıkları ilk günden itibaren bu önlemleri hızla hayata geçireceklerini belirtti.